UPIT ZA REZERVACIJUIskoristi dan!

Zbog svog položaja Kamp ''Ujča'' je idealno mjesto za sve one koji žele provesti nezaboravan godišnji odmor. Iskoristite dan, uživate u ljetnim radostima i posjetite brojne prirodne i kulturne znamenitosti.

 

Ronjenje

 

Ronilačka baza (u sklopu kampa) organizira školu ronjenja za početnike, Discovery diving za znatiželjne, a za iskusne ronioce organiziraju se pored urona s obale  izleti brodom na druge ronilačke lokacije. U ronilačkoj bazi možete iznajmiti kompletnu ronilačku opremu.
dive-croatia.com

 

 

Ronjenje

 

Senj (4km) obiluje arheološkim nalazima iz doba antike, brojnim crkvama i kapelicama, gotičkim i renesansnim palačama, utvrdama… Najmonumentalnija utvrda cijelog Hrvatskog primorja, kula Nehaj, izgrađena je daleke 1558. godine radi obrane grada od Turaka i Mlečana.
www.tz-senj.hr

 

 

Ronjenje

 

Sveti Juraj (5km) je tipično primorsko mjesto poznato po izvrsnim ribljim restoranima. Iz Svetog Jurja možete se uputiti na jednodnevni izlet brodom do Golog otoka poznatog po kažnjeničkom logoru, a sve informacije o izletu možete dobiti na recepciji kampa.

 

 

 

Ronjenje

 

Planinarski dom – meteorološka postaja Zavižan (34km) na nadmorskoj visini od 1594 m, nalazi se u sklopu  nacionalnog parka Sjeverni Velebit.   Posjetitelji Zavižana mogu  uživati u prekrasanom  pogledu na otoke Velebitskog kanala.

www.np-sjeverni-velebit.hr

 

 

Ronjenje

 

U ličkom selu Kuterevo (40km) nalazi se u svijetu  jedinstveno utočište za mlade medvjede. Utočište je otvoreno za posjete od proljeća do kasne jeseni. Uz prihvatilište za medvjede možete posjetiti i eko/etno-selo. Selo Kuterevo posjeti godišnje 10.000 posjetilaca.

www.kuterevo-medvjedi.hr

 

 

Ronjenje

 

Zavratnica (42km) je bez sumnje jedna od najljepših uvala hrvatske obale Jadranskog mora. Zbog ljepote krajobraza i prirodnih vrijednosti stavljena je 1964. godine pod posebnu zaštitu u kategoriji zaštićenih krajolika. Od 1981. sastavni je dio Parka prirode "Velebit".

www.pp-velebit.hr

 

 

Rab

 

Grad Rab (50km) je prepoznatljiv po svoja četiri zvonika te srednjovjekovnim uličicama i crkvama. Također ga nazivaju i „Malom Venecijom“ zbog očuvanosti kulturno povijesne jezgre. Otok Rab jedan je od najljepših otoka Jadrana, otok bogate povijesti i kulturne baštine.    
www.rab-visit.com

 

 

Gacka

 

Gacka (58km), najpoznatija pastrvska voda na svijetu, izvire uz posebno privlačne vodenice Sinca. Ovaj prirodni biser i raritet, smatra se geomorfološkim i hidrološkim spomenikom prirode. Na izvoru Gacke u Sincu nalaze se mlinice koje i danas dočaravaju dio nekadašnjeg načina života.

 

 

Tesla

 

Pećinski park Grabovača nalazi se 2,5 km od centra Perušića (75 km). Na području parka se nalazi 6 špilja i jedna jama, od čega su tri špilje zaštićene na nacionalnoj razini kao geomorfološki spomenici prirode. Od proljeća do jeseni u obilazak špilje Samograd posjetitelje vode vodiči.

www.pp-grabovaca.hr

 

 

Tesla

 

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ (80km) osnovan je 2006. g. radi očuvanja trajne uspomene i iskazivanja zahvalnosti prema liku i djelu Nikole Tesle, jednog od najvećih znanstvenika, pronalazača i humanista., rodom iz Smiljana.

www.mcnikolatesla.hr

 

 

Plitvička jezera

 

Plitvička jezera (85km) proglašena su nacionalnim parkom još 1949. g., a zbog svoje se ljepote ubrajaju među najljepše prirodne znamenitosti Europe. 1979. UNESCO je uvrstio Plitvice u popis svjetske spomeničke baštine.

www.np-plitvicka-jezera.hr

 

 

Cerovačke špilje


Cerovačke špilje (130km) , smještene na južnom dijelu Parka prirode „Velebit“, među najpoznatijim su i najznačajnijim speleološkim objektima u Hrvatskoj. Kompleks čine 3 špilje (Donja, Srednja i Gornja) sa ukupno 4 km istraženih kanala. Za turistički posjet uređeno je prvih 700 m Donje i Gornje špilje.

www.pp-velebit.hr

 

Cerovačke špilje

 

Zadar (150km) je jedno od najpopularnijih hrvatskih turističkih odredišta. Zadar je prava riznica arheološkog i spomeničkog blaga antičkog, srednjovjekovnog i renesansnog razdoblja, kao i brojnih suvremenih arhitektonskih ostvarenja poput prvih Morskih orgulja na svijetu.

www.tzzadar.hr